Брейн-ринг для учнів 6-х класів з інформатики (18.11.15)

Без имени-1Учні нашої школи не перестають доводити, що вони розумні і ерудовані. Протягом тижня математики, інформатики та економіки ми традиційно вирішили визначити найрозумніших серед учнів 6-х класів в галузі інформатики. Для цього знову організували змагання за правилами всім відомої гри «Брейн-ринг».

Питання здебільшого були пов’язані з інформатикою, але  були й такі, що передбачали логічні міркування, загальну ерудицію, знання англійської мови, вміння швидко орієнтуватися у розмаїтті приказок та прислів’їв.

6-А, 6-Б, 6-Г класи представляли команди з шести учнів, за 6-В змагались лише двоє, але хлопці грали достойно.

Команди знавців інформатики з честю витримали цілих 6 відбіркових раундів (див. таблицю змагань).

 

Номер  раунду Команди-суперники Результат
1 раунд 6-А та 6-Б 3:1
2 раунд 6-А та 6-В 2:2
3 раунд 6-А та 6-Г 2:1
4 раунд 6-Б та 6-В 3:2
5 раунд 6-Г та 6-Б 2:2
6 раунд 6-В та 6-Г 2:2

За результатами 6 раундів команда 6-А класу отримала 7 балів,  команда 6-Б  – 6 балів,   команда 6-В класу  – 6 балів, команда 6-Г класу – 5 балів. Для визначення двох команд фіналістів був проведений додатковий раунд між 6-Б та 6-В класами, який завершився перемогою 6-Б з рахунком 2:1.

Таким чином у фінал змагань вийшли команди 6-А та 6-Б класів. Питання фінального раунду  були складніші за попередні, але команді 6-А класу вдалося відповісти правильно на чотири з них та стати абсолютним переможцем змагань юних інформатиків.

Треба зазначити, що порівняно з минулорічними змаганнями, цього року з  першого раунду  почалась запекла боротьба між командами всіх класів. Це привело до мінімальної різниці між результатами команд. Приємним було те, що не було жодного раунду, в якому хоча б одна команда не дала відповіді на жодне питання.

Журі у складі учнів 11-А класу визнало найкращими знавцями команду 6-А класу, яка посіла І місце. Нагородою для них стала грамота та солодкий приз –  торт. Почесні  ІІ та ІІІ місця посіли команди 6-Б та 6-В класів відповідно,  подяку за участь у конкурсі отримала команда 6-Г класу. Вони теж не залишились без призів, отримавши «найголовніші» свої призи – в’язанки бубликів :).

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *