Зустріч з гоголівськими героями в театрі.

В Чернігівському академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка – аншлаг. Вистава «Ніч перед Різдвом» за М. Гоголем викликає ажіотаж серед нашої публіки, і недарма: чудова режисура, гра акторів, народні пісні і українські різдвяні обряди, гумор – все це створює чудовий настрій у глядачів. Наші шостикласники із задоволенням дивились виставу, підспівуючи і підтанцовуючи, ще й тому, що перед Різдвом прочитали і обговорили повість, а тепер вже знайомі персонажі з’явились на сцені.

Ось деякі відгуки – враження учнів після перегляду вистави.

 

Вистава «Ніч перед Різдвом» мені дуже сподобалась, а найбільше сподобалося, як Солоха спочатку веселилася, а потім ховала своїх гостей. Спочатку вона веселилася, танцювала і загравала з чортом, та ж сама історія повторилась потім з головою, а незабаром і з дяком. Останнім з гостей був Чуб, який опинився в тому ж мішку, де сидів дяк. Смішне в цьому епізоді було те, що чорт спостерігав за цим всім з мішка і пересувався у ньому з місця на місце. Ще розсмішило мене те, що дяк кинув в мішок з чортом брудний чобіт, який до того ж ще й смердів дуже. Але хитрий чорт потайки підкинув його в мішок з дяком і головою.

Ще мені сподобалось, коли Вакула на чорті до Петербурга їздив за черевичками цариці. Повернувшись з ними, Вакула одружився з Оксаною. А чорт зник до наступної ночі перед Різдвом.

Взагалі мені сподобалась вся вистава, на яку я б ще раз із задоволенням сходила. Я дякую акторам, які зробили таку чудову виставу. Хочу, щоб вони продовжували ставити такі гарні вистави-комедії.

Учениця 6-А класу Гайдук Валерія.

 

Мені дуже сподобалась вистава «Ніч перед Різдвом». Лінія чорта і Солохи була дуже цікава. Ви запитаєте чим? То я вам відповім. Ці герої були більш комедійні й підіймали всім настрій.

Найбільше мені сподобалась історія Оксани та Вакули, бо вона була більш романтична. І хоч Оксана й випробувала нерви Вакули, він все одно проходив ці випробування заради свого кохання до Оксани. Й Вакула домігся свого – вони одружилися і стали щасливими, хоч як чорт не заважав.

Мені сподобалась постановка народних танців. А костюми! Ой, які там були костюми! Так і виблискували на тій сцені, немов зірочки на ясному небі.

Вся вистава мені дуже сподобалась. Я пропоную і вам поринути в цю неймовірну історію двох закоханих.

Учениця 6-А класу Васюк Поліна.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *