Вечір поезії (11.03.2016)

Поезія – це «музика у слові», розмова душі з  душею.

Щорічно в нашій школі на цей вечір у березневі дні збираються шанувальники поезії: ті, хто пишуть вірші і діляться ними, і поціновувачи поезії.

Цього року до нас знову завітали наші випускники різних років випуску. Свої вірші читала Олена Колесник, доктор культурології, викладач ЧНТУ ім. Т.Г. Шевченка, яка в цьому році захистила докторську дисертацію «Феномен інтерпретації в художній культурі».

Зацікавив учнів 9, 11 класів і вчителів поетичний світ і авторська манера декламування випускниці школи – акторки театру «Аматеа» Ольгі Мелашенко.

На поетичних вечорах щорічно читає вірші Коновальчук Марина – кандидат педагогічних наук, викладач ЧНТУ ім. Т.Г. Шевченка.

Марина подарувала школі свою останню книгу-проект «Пятое время года» (изобразительное искусство+поэзия), створену в творчому тандемі з художницею, членом Національного союзу художників України Вірою Жлудько.

Вперше ми почули вірші Олени Лемішко – лаборанта кафедри дошкільної та початкової освіти. Це був її дебют – виступ з віршами перед аудиторією. Вірші – відгук на трагічні події війни на Донбасі зворушили слухачів. До речі, багато поціновувачив поезії Олени читають її вірші в інтернеті під псевдонімом Олена Сумная.

Читала свої вірші і Анна Довга – учениця 11-го класу. Її твори вже друкувались в журналі «Літературний Чернігів» за 2015 рік.

До дня народження Ліни Костенко звучали вірші з її збірки поезій «Річка Геракліта» (в запису її голос) і романси на її вірші у виконанні Ольги Богомолець.

За цю годину ми змогли побачити поетів у світлі їхніх душ – і це неоціненно в часи панування інтернету і обмеженого спілкування людей, особливо молоді.

Як писала в свій час Ліна Костенко:

 

Нехай тендітні пальці етики торкнуть вам серце і вуста…

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *