День цивільного захисту 15.04.2016р.

 

З метою пропаганди знань про цивільний захист і підняття престижу національних рятувальних служб у школі був проведений День Цивільного захисту.

Давайте згадаємо, що ж таке цивільний захист? Це певна система різноманітних заходів з підготовки до захисту і безпосередньо з самого захисту населення, матеріальних і культурних цінностей від небезпек, які виникають при проведенні військових дій, а також при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

В цей день до школи завітали представники навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності в Чернігівській області:

Мирюта Ю.М., начальник циклу практичної підготовки;

Михайленко С.В., методист обласного методичного кабінету;

Прибитько В.М., методист обласного методичного кабінету;

Пинчук В.І., методист НМЦ управління освіти Чернігівської міської ради.

Також були присутні представники аварійно-рятувальної служби із Управління з надзвичайних ситуацій в Чернігівській області.

Учням школи розповідали про правила поведінки при настанні різних надзвичайних ситуацій, демонстрували основні засоби індивідуального і коллективного захисту населення.

На тематичних уроках, загальношкільних заходах були використані плакати, малюнки, засоби індивідуального захисту, довідникова та науково-методична література, мультимедійні проекти.

День пройшов цікаво та насичено, а деякі учні вирішили поділитися своїми враженнями…

15 квітня 2016 року, п’ятниця. Похмура й дощова погода, але у нас дуже гарний настрій, оскільки сьогодні в нашій школі проводяться планові навчання з цивільної оборони. А отже, реально можна трішки відпочити від уроків. Навчання проводилися в три етапи. На першому уроці вся школа зібралася на лінійку-інструктаж з приводу Дня цивільної оборони. І добре було б почути виступи директора й завуча з цього приводу, але не судилося – чи то вітер дув в інший бік, чи то аппаратура підвела…
На другому уроці було дещо цікавіше. Ми відвідали таку собі імпровізовану палатку з експрес-інструктажу на випадок НС. Інструктор ознайомив нас з різними видами протигазів, і навіть дозволив приміряти їх. М’яко кажучи, відчуття комфорту не відчули, але про який комфорт може йти мова, коли на кону стоїть людське життя! Також нам роздали пам’ятки з планом дій на випадок різних НС. В цілому ж, було дуже інформативно й корисно, оскільки ми навчаємося тільки в дев’ятому класі, і уроків з воєнної підготовки у нас ще не було.
І ось воно, нарешті, три довгих дзвоники – сигнал тривоги! Ми беремо лише найнеобхідніші речі, вишиковуємося в шеренгу і організованно покидаємо школу через найближчий вихід. Тут хочеться згадати добрим словом нашу вчительку з Основ здоров’я Іллєнко С.Н., адже саме завдяки їй ми знаємо кожен вихід з будь-якого куточка нашої школи. Пройшло лише декілька хвилин, а всі аудиторії й коридори спорожніли. Планова евакуація відбулася на «ура»!!!
І хоч ми дуже замерзли в цей день, але все ж таки варто розуміти всю важливість цього заходу, бо у випадку реальної небезпеки вміння адекватно реагувати й швидко евакуйовуватися під час НС врятує наші життя!

Мамчуровський Слава, 9-Б клас

Сьогоднішня ситуація в моїй країні досить складна. Існує багато проблем і загроз мирному життю українців: неоголошена війна на Сході України, терористичні атаки в сусідній Європі. Тому день цивільної оборони, на мою думку, є надзвичайно важливим і своєчасним.

Традиція проведення занять з цивільної оборони відновлюється. Так, у п’ятницю 15 квітня в нашій ЗСШФМП № 12 були проведені заходи, на меті яких було навчити нас, як поводитись під час евакуації. Спочатку близько 8.30 на шкільному майданчику був повний збір учнів школи.  Потім у всіх класах пройшла виховна година, де нам розповіли про необхідність таких заходів, про евакуацію. Об 11.00 була оголошена пробна евакуація. Наш клас організовано і без паніки вийшов на шкільне подвір’я. Незважаючи на дощ, всі поводились зібрано, пильно дивились і слухали про зброю, про небезпеку уламків, як поводитись при ураженні зброєю, як одягати захисний комплект, протигаз, плащ, чоботи.

На мою думку, день був бурхливий, але пройшов успішно. Учні нашої школи тепер знають, що треба робити у таких ситуаціях.

Кілко Паша, 7-А клас

 

Для кожної людини безпека — це понад усе. Саме інформацію про самобезпеку та безпеку взагалі дорослих та дітей ми змогли почути на заході,який відбувся в нашій школі 15.04.2016 року.На мою думку,адміністрація школи правильно зробила,що влаштувала захід,який присвячувався насамперед безпеці дітей,тобто нас. В ці часи ми живемо в не надто захищеній країні, тому  повинні навчатися з самого дитинства, як допомогти ближньому та самому собі.Найцікавішу інформацію,як на мене,я почула біля мобільного навчально-консультаційного пункту.Нам розповіли, які бувають противогази та як ними користуватися.Цю інформацію я добре засвоїла.Також у нашій школі пройшла навчальна евакуація при надзвичайній ситуації.Це було цікаво,а головне -повчально. Адже, якщо насправді трапиться щось жахливе, то всі дії повинні бути злагодженими.Саме таку злагодженість продемонстрували всі учні та вчителі.

Я вважаю, що заходи такого напрямку повинні проводитися і не тільки в нашій школі.Я повторюся, що безпека―це невід’ємна частина нашого життя.

Кулік Аня 9-Б клас

 

15 квітня у нашій школі відбувся захід з цивільного захисту. З самого ранку ,о 8:30, усі учні та вчителі школи зібралися на урочистій лінійці на спортивному майданчику школи ,де директор школи оголосив початок Дня цивільного захисту. До нашої школи завітали представники навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності люди. Після завершення лінійки ми відвідали навчально-консультаційний пункт з різними принадами,потрібними для евакуації та захисту.  Нам розповіли про найперші засоби рятування: маски, рукавички, рятувальні пакети тощо. Представник НМЦ розповів про кожну річ, як і для чого вона застосувуется , навіть дозволяв приміряти на собі. Пізніше відбулася планова евакуація з ціллю безпечного звільнення школи у разі екстренного випадку.
Далі дівчата з 10-х класів влаштували майстер клас для учнів молодших класів. Вони показували, як правильно надавати першу допомогу: накладати марлеві стерильні пов’язки, обробляти рани, накладати жгути для припинення кровотечі тощо.
Особисто мені дуже сподобався цей урочистий захід, адже учні побачили та дізналися багато нового, наприклад,  як спокійно поводитися у разі екстреного випадку

Федорченко Дарина 9-А клас

 

15 квітня у 12 школі відбувся дуже цікавий захід з цивільного захисту.До нашої школи прибули представники центру цивільного захисту,які ознайомили нас з важливою інформацією.Наприклад, вони демонстрували, як правильно надавати першу допомогу постраждалим,як поводити себе з вибухонебезпечними предметами і таке інше.Цей захід був проведений з метою навчити дітей зберегти своє життя в будь-яких ситуаціях чи допомогти це зробити іншим.На мою думку,це дуже корисно для сучасної молоді,бо дуже багато людей, не знаючи цього, вмирають.Тож побажаємо представникам служб всього найкращого і щоб приїздили до нас частіше!

Соловей Денис, 9-А клас

 

В світі існує безліч всіляких професій: лікарі, вчителі, пекарі… Але поміж усіх в цей особливий день ми згадуємо рятувальників, пожежників, саперів. Саме ці люди докладають неймовірних зусиль, щоб зберегти найцінніший скарб – наше життя. Я вважаю, що цей день нагадав нам про справжніх супергероїв, які не знімаються в кінострічках, не описуються в коміксах, а просто, без зайвих слів, виконують свій обов’язок, що обрали для себе – порятунок чужого життя. З цією роботою вони справляються на відмінно. В цьому ми, учні ЗСШФМП №12,переконались на власні очі. Під час проведення шкільного заходу до нас завітало багато гостей, серед яких були робітники рятувальних служб. Вони нам показали знаряддя своєї праці, зброю, якої потрібно остерігатись під час можливих терактів. Найголовнішою була розповідь про обов’язкові дії під час надзвичайної ситуації. Всі учні дуже уважно слухали представників служб, допомагали продемонструвати знаряддя захисту і запам’ятовували важливу інформацію. Не дивлячись на погану погоду, всі залишились задоволені. Хочу додати, що особисто я ще раз впевнилась, що наша безпека в наших руках.

Прохорець Аліна, 9-А клас

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *