Нащадки козацької слави

14 жовтня – День захисника України, цей день дорогий кожному українцю. Це свято пам’яті про наших гордих предків, які пером і словом, вогнем і мечем виборювали право на незалежність рідної держави; це свято нескорених, свідомих громадян, які вболівають за долю нашої країни, день усіх небайдужих; свято вшанування козацької доблесті та звитяги; це день героїв сьогодення, які хоробро боронять кордони України від зазіхань.

Споконвіків на свято Покрови наші пращури вшановували воїнів-захисників. Традиція ця дуже давня і походить ще з часів  козацтва. Козацтву належить особливе місце в історії України та в історичній пам’яті нашого народу. Саме козацтво було тією силою, яка активно впливала на історію України.

Свято Покрови Пречистої Богородиці зміцнювало в душах козаків надію на опіку і заступництво.

Епоха козацька скінчилася, та зостались козацькі серця,  нащадки козацької слави, козацьких традицій, козацької мудрості. Сміливі, відважні, розумні… А це доводили учні ЗСШФМП № 12.

Протягом кількох днів відбувалися різноманітні заходи та години спілкування: «Особливості війська українського», «Справжні козаки! Які вони?», спортивні змагання, інтелектуально-спортивні замагання «Козацькому роду нема переводу»; інтелектуальна гра «Брейн-ринг «Козацька кмітливість» для учнів 7-х класів.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *