Слов’янські театральні зустрічі

Наприкінці жовтня у Чернігівському драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка відбулися «Слов’янські театральні зустрічі». Вісім неперевершених днів фестивалю закінчились виставою «Майстер і Маргарита» в постановці талановитих митців із Полтави, які зібрали повний аншлаг і купу схвильованих глядачів.

Роман М.Булгакова намагалась інтерпретувати велика кількість різних режисерів, але такого дійства Чернігів ще не бачив. Неймовірно якісна гра акторів (на сцені їх загалом було 60 чоловік), що  захоплювало дух, змусила зал понад 15 хвилин аплодувати стоячи. У виставі відобразилось все:  Москва 30х років, любовна історія головних героїв, важкий суд Пілата над Ісусом та звісно нечиста сила у 50-й квартирі. Стилістичну атмосферу підтримували світлові ефекти, але особистого духу виставі надав живий музичний супровід у виконанні оркестру. Глядачі, що читали містичний твір, наприкінці дарували полтавським акторам жовті квіти – символ головної героїні роману.

Яскраві емоції та мурахи по шкірі – це те, що дарує кожна подорож до театру. Особливо тоді, коли ти прагнеш побачити гру героїв однієї з улюблених книг. Але майстерність талановитих режисерів і гарної команди акторів дає тобі змогу поринути у глибину зображеної історії. Адже вистава – це непокірна хвиля, що намагається унести тебе з собою.

«Слов’янскькі театральні зустрічі» закінчились, але шансів сходити до театру буде ще багато. Чекаємо на нові прем’єри й враження.

Наталія Єременко, 9-Б

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *