Kidinventorsday

Сьогодні день дитячих винаходів або день дітей-винахідників (#kidinventorsday).
Історія знає безліч прикладів винаходів, в яких діти грали одну з ключових ролей. Ось лише кілька прикладів знаменитих винаходів, які були створені дітьми.
16-ти річний хлопець Джон Ніссен в 1930-му році вирішив натягнути армійський брезент на залізний каркас, щоб просто пострибати. Так з’явився перший батут.
У 1824-му році Луї Брайль, хлопчик 15-ти років, придумав шрифт для людей з вадами зору. Цей шрифт був названий на його честь — шрифт Брайля.
Ж. А. Бомбардьє в свої 15 років зі старого автомобіля фірми «Форд» зробив першу модель снігоходу.
Відомий президент Сполучених Штатів Америки Бенджамін Франклін, коли йому було 12 років, придумав собі пристосування для швидкого плавання — ласти. Згодом, він винайшов крісло-гойдалку та економічну малогабаритну піч для будинку, розробив модель електричного двигуна, а також дизайн Великої печатки США. Не випадково день народження Бенджаміна Франкліна став датою дня дітей-винахідників.

Сьогодні вітаємо наших винахідливих учнів — гуртківців обласного комунального позашкільного навчального закладу «Чернігівська мала академія наук учнівської молоді» Георгія Гриця, Олену Чичкан, а також Дар’ю Немкевич, Артема Копила, Тараса Пушкаря. Бажаємо перемог і здобутків! Нехай саме вони стануть причиною нового великого всесвітнього відкриття!
Будьте винахідливі!

Поважаймо та цінуймо цікавість кожної дитини!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *