Всеукраїнський урок медіаграмотності

Уже 6 жовтня о 12:00 приєднуйтеся до Всеукраїнського уроку медіаграмотності 🙌
Як не вестися на маніпуляції та протистояти дезінформації? Як протидіяти соціальним стереотипам? Хто такі боти і тролі та як розумно споживати інформацію? Урок включатиме відповіді на всі ці питання.
В епоху соціальних мереж медіаграмотність – надзвичайно актуальна. А в умовах війни її важливість зростає ще більше. Згадати лише перші дні повномасштабного вторгнення, коли інформація у медіа та соцмережах публікувалася просто нон-стоп. І в такому шаленому потоці нерідко з’являлося вороже іпсо та викривлені факти. Водночас боти і тролі нині — популярний інструмент для просування якихось наративів. Тож цей урок — чудова нагода актуалізувати свої знання з медіаграмотності та посилити критичне мислення.
Для кого захід? У першу чергу для школярів 5-11 класів, їхніх батьків і вчителів. Переглянути урок можна одразу у школах або ж приєднатися до трансляції разом із близькими.
💡Урок транслюватимуть на телеканалі «Суспільне Культура» й на YouTube-каналі «Перший» 6 жовтня о 12:00, а також повторно 13 жовтня о 9:30. Крім того, о 15:30 його зможуть побачити глядачі місцевих телеканалів «Суспільного».
Також можна скористатися роздатковими матеріалами для обговорення після перегляду уроку https://bit.ly/45i36E0
📍 Захід організовують Національний проєкт із медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики та «Суспільне Мовлення» за підтримки ПРООН.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *